Popasul Pandurilor


  Strada Tudor Vladimirescu, anii `80, cu restaurantul Popasul Pandurilor în partea dreaptă a imaginii. Mulțumiri domnuli Iulian Camui, cel care este sursa acestei fotografii !
Popasul Pandurilor era un restaurant cu ștaif din Târgu Jiu în perioada ceaușistă, sau un restaurant “pentru lumea bună” cum l-am putea cataloga astăzi privind retrospectiv. Amenajarea interioară era în ton cu numele, adică avea un specific rustic, haiducesc iar bucătăria era una tranditional- românească. Ştergarele țărănești, gorjenesti, realizate la Arta Casnică Tismana, de culoare roşu aprins, erau elementele de decor omniperzente. Restaurantul era frecventat de toate categoriile sociale , bineînțeles, cu resursele financiare necesare. Aici veneau și membrii din conducerea de partid, aici veneau și bișnițarii, aici veneau și simpli cetățeni, ce uneori, de obicei după ce luau chenzina, vroiau să petreacă o seară frumoasă cu lăutari la un șpriț . Multe nostalgii se leaga de acest restaurant, unde cu un program artistic “de suflet”, o friptură cu garnitură și un pahar cu vin, inima bătea în alt rtitm, viața parcă prindea culoare și lumea devenea mult mai frumoasă.
   Aștept din partea domniilor voastre (de prin cutiile cu amintiri ale bunicilor) și alte fotografii ce amintesc de Târgu Jiul sau Gorjul de Odinioară ! Mulțumesc tuturor ce mi-au trimis imagini sau au de gând să o facă ! ( Ţîrlea Ion - Targu Jiu Odinioara )

Viziteză pagina de facebook

Acolo poți cunoaște și restul comunității