Intrată in funcțiune la 1 iulie 1888, mica noastră gară avea o anumită aură printre târgujieni și se afla printre instituțiile de prestigiu ale orașului. Imaginea alăturată surprinde: târgoveți, angajați C.F.R și nelipsiții băiețandrii ce distribuiau ziare și animau peronul cu larma lor.
Uzina electrică din Târgu Jiu la începutul secolului trecut. Clădirea Unzinei Electrice se afla în imediata apropiere a Grădinii Publice, în partea de nord, în locul în care astăzi se găsește Hotetul Brâncuși. În anul 1905, prin Decret Regal, s-a luat decizia construcției unei Uzine Electrice la Târgu Jiu.
Primăria și piața din Târgu Jiu în jurul anilor 1900 – 1904. Construcția Palatului Administrativ a început la 22 august 1898, când s-a pus piatra de temelie a clădirii în prezența Prințului Ferdinand și a ministrului Lucrărilor Publice, I.C.Brătianu, primar al orașului fiind Tache Frumuşeanu iar prefect Ion Carabatescu.
Târgu Jiu - 1899, importantă întâlnire politică la casa Carabatescu, astăzi sediu al sucursalei Băncii Naționale, din strada Geneva, ce se afla peste stradă de liceul Tudor Vladimirescu. Un document inedit, imaginea surprinde o pleiadă de personalități politice ale sfârșitului de secol XIX și începutului de secol XX.
Târgu Jiu, Ulița Băroi - azi strada Victoriei , înainte de 1877,( în stânga, Biserica Sfinţii Împăraţi, de peste stradă de magazinul Parângul ). Strada Victoria și-a primit numele după 1877, în cinstea Războiului de Independență, până atunci purtând numele de Vocia Jiului sau Ulița Ţiganiei în partea de nord și Ulița Băroi în partea de sud.
Târgu Jiu, biserica Sfânta Treime în jurul anilor 1900. Cunoscută de-a lungul vremii ca Biserica Olarilor, după cartierul în care olăritul era principala activitate, astăzi localizam sfântul lăcaș în zona 9 Mai, lângă Piața Mică.Edificiul a fost construit în 1835 pe locul altei biserici mai vechi și este una din puținele biserici pe care le-a avut orașul și care s-au păstrat până astăzi.
Târgu Jiu, 10 Mai, Ziua României și Ziua Regalității. Fotografia a fost realizată probabil în perioada 1898-1904, în fața Palatului Administrativ (Prefectura județului), astăzi sediul Muzeului Județean Alexandru Ștefulescu. Ziua de 10 mai a fost proclamată ca “Ziua Națională a României” începând cu 1866.
Capela Biserică a cimitirului ortodox din Târgu Jiu, 1906. În urma legii din 27 martie 1864 referitoare la înmormântări și cimitire, a apărut obligativitatea înființării cimitirelor în afara localităților la o distanță de minim 200 de metri față de ultima așezare. Înmormântările care până la acea dată se efectuau în jurul bisericilor din localități, acum erau interzise.